ULTRADŹWIĘKI – o odpowiednio dobranej częstotliwości i mocy wywołują zjawisko kawitacji w tkankach, powodując uszkodzenie błony komórkowej komórek tłuszczowych i wydostanie się zgromadzonego w nich tłuszczu. Uwolnione w ten sposób trójglicerydy, tłuszcze i ich pochochodne są transportowane przez układ limfatyczny i naczyniowy do wątroby gdzie są traktowane identycznie jak tłuszcz.
ZALETY ZABIEGU:
-redukcja tkanki tłuszczowej w miejscach opornych na odchudzanie
-zabieg trwa krótko,nie wymaga znieczulenia,ani specjalnych przygotowań klienta
-bezbolesny,zastępuje tradycyjną liposukcję chirurgiczną
-nie powoduje uszkodzeń sąsiadujących komórek
-nie powoduje efektu jo-jo
PRZECIWWSKAZANIA DO ZABIEGU:
-ciąża i karmienie piersią
-zakrzepowe zapalenie żył
-hemofilia
-rozrusznik serca
-metalowe implanty w obszarze poddawanym zabiegowi
-choroby nowotworowe
Po zabiegu zalecana jest dieta niskokaloryczna oraz spożywanie około 2,5 litra wody dziennie.